Push Your Limits

Speed ropes

wat is een Speed rope?

wat is een Speed rope?

Speed ropes zijn springtouwen met een dunne staaldraad of pvc kabel en dit soort springtouw wordt veel gebruikt bij CrossFit en boksen. Doordat de kabel heel dun is heeft hij minimale luchtweerstand en zal hij snel door de lucht “snijden”. Bij een speed rope zit het touw vast aan het handvat onder een hoek van 90 graden waardoor er maximale snelheid kan worden behaald wat perfect is voor double-unders.

Double-unders

Door de hoge snelheid die met speed ropes kan worden gemaakt kan je het springtouw zo snel laten draaien dat je de kabel twee keer per sprong om je heen kan laten gaan. Deze double-unders worden veel gebruikt bij crossfit en zijn een geweldige manier om maximaal calorieën te verbranden en aan je conditie te werken. 

Kracht & uithoudingsvermogen

Het gebruik van een springtouw bij fitness of crossfit is een ideale manier om lichamelijke snelheid, spierkracht en uithoudingsvermogen te trainen. Een springtouw is de perfecte manier om je training mee te beginnen en heeft vele voordelen. Een speed rope hoort daarom een vaste plek in je sporttas te krijgen! Hieronder hebben we de verschillende soorten speed ropes neergezet voor je

CrossFit springtouw

Veel CrossFitters hebben de voorkeur aan hun eigen CrossFit springtouw. Dit doen ze bijvoorbeeld omdat de speed ropes in hun CrossFit box al wat ouder zijn en nog niet zijn afgestemd op hun lichaamslengte waardoor je onnodig veel tijd kwijt bent tijdens het trainen. Maar ook na de CrossFit box willen CrossFitters aan hun conditie en double-unders werken en dan is het fijn als je zelf ook een speed rope in de kast hebt liggen!

Welke speed rope moet ik kopen?

verschillende speed ropes

Bij een speed rope zijn het touw en de handvatten allebei erg belangrijk. Als topatleet wil jij natuurlijk goede spullen gebruiken bij je work-out! Bij het springen transpireer je en dus is het belangrijk dat de handvatten goede grip hebben. Het touw of draad moet van goede kwaliteit zijn de juiste dikte hebben. Als je een goede kwaliteit speed rope kiest dan heb je meer plezier in je work-out.  Nadat jij je speed rope hebt gekocht dan kan je deze op de juiste maat afstellen voor je eigen lichaamslengte

Speed ropes van plastic

Een speed rope van plastic heeft plastic handvatten en een plastic (pvc) kabel. Dit type speedrope is licht van gewicht en dus langzamer waardoor het veel lastiger is om double unders te draaien die veel gebruikt worden bij crossfit trainingen. Deze variant wordt veel gebruikt bij beginners omdat ze goedkoper zijn dan de speed ropes van aluminium en staal. 

Speed ropes van aluminium en staal

Deze speed ropes zijn de veel gebruikte sport springtouwen bij crossfit. Wil jij alles uit je training halen? Kies dan voor dit type speed rope. Deze springtouwen zijn gemaakt met kogellagers in de handvatten waardoor de kabel soepel en snel zal roteren. Perfect om je te helpen die double unders onder de knie te krijgen! De kabel is gemaakt van staal waardoor deze zwaarder is dan plastic en dus meer snelheid zal behouden als deze eenmaal in beweging is. De kabel wordt vaak beschermd door een kunststof omhulsing.

Welke lengte springtouw moet ik kopen?

Bij het bepalen van de lengte van je springtouw tellen we een meter op bij je eigen lichaamslengte. Ben jij 1,80 meter dan kune je dus een speed rope van 2,80 meter. De meeste springtouwen kunnen makkelijk worden aangepast op je eigen lengte.

Welke handvatten voor mijn speed rope?

Als jij jezelf aan het uitsloven bent dan wil je je niet druk hoeven te maken over de grip die je verliest op je springtouw. Aluminium handvatten met een profiel zorgen ervoor dat je minder transpireert en de grip verhoogt wat tijdens een WOD natuurlijk fijn is. Je wilt natuurlijk niet je training laten verpesten door zwetende handjes! 

Wil jij lang genieten van je aankoop?

Zorg dat je je speed rope op de juiste ondergronden gebruikt. Hierdoor zal deze langer meegaan en geniet jij langer van je speed rope.

Denk dan aan een rubberen mat of een ondergrond van hout. In de CrossFit box zal je vaak een goede ondergroind hebben maar thuis is het ook aan te raden om op een goede mat te trainen. Op een ondergrond van steen of beton zal je speed rope sneller slijten.

Het advies van Springtouw.nl

Bij springtouwen met een speed rope wil je goede grip. Tijdens je WOD  genereer je flink wat kracht en kan je behoorlijk zweten! Een speed rope met aluminium handvatten en een stalen kabel heeft dan de beste grip en is de snelste keuze. Neem voor meer advies contact met ons op! 

Jump on!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

let’s Work out!

De waardering van springtouw.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 5 reviews.