Wat zijn de voordelen van touwtjespringen?

Get fit, Get lean, Get strong!

Het is leuk om te doen, maar wat zijn de voordelen van touwtjespringen eigenlijk? De belangrijkste reden waarom een springtouw altijd een van de meest populaire trainingsapparatuur is, is omdat springen gewoon een uitstekende beenoefening is en een manier om de conditie en reflexen te verbeteren. Dit is wat springtouwen tot een must-have maakt voor liefhebbers van crossfit, vechtsporten en fitness. een springtouw kopen is dus helemaal niet zo gek!

Springtouwen is ook een geweldige opwarmmethode en een geweldige manier om onnodige calorieën te verbranden. Het voordeel van het apparaat zelf is zeker het compacte formaat en het lichte, ongecompliceerde ontwerp, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen – naar het park, op vakantie of op reis. Hij zal zeker niet ongebruikt blijven liggen!

De voordelen van touwtjespringen op een rij

Hoeveel calorieën verbrand je met touwtjespringen?

Met touwtjespringen kan je veel calorieën verbranden. Bereken hier  met de volgende formule hoeveel calorieën jij kunt verbranden met 10 minuten touwtjespringen.

0,15 kilocalorieën x aantal minuten trainingsduur x aantal kilo’s lichaamsgewicht

Voor een vrouw van 70 kilo die tien minuten traint komt dat neer op: 0,15 x 10 x 70 = 105 kilocalorieën.

Welke spieren train je met touwtjespringen?

Met touwtjespringen train je je kracht-uithoudingsvermogen. Met de work-out moet je veel herhalingen kunnen vasthouden. Door de spanning die continu op je spieren staat train je je spieruithoudingsvermogen en je conditie.

Touwtjespringen maakt slim!

Het is wetenschappelijk bewezen!  volgens het Jump Rope Institute helpt touwtjespringen je de ontwikkeling van de linker- en rechterhersenhelft te bevorderen, wat het ruimtelijk bewustzijn en de leesvaardigheid verbetert, evenals het geheugen stimuleert en je mentaal alert maakt.

Springen op de bal van je voeten vereist dat je lichaam en geest veel neuraal-musculaire aanpassingen maken aan onevenwichtigheden die het gevolg zijn van constant springen.

Hierdoor worden tijdens het oefenen dynamisch evenwicht, coördinatie, reflexen, botdichtheid en spieruithoudingsvermogen verbeterd.

Touwtjespringen verhoogt je intelligentie omdat je hersenen altijd actief betrokken zijn. Het bewaakt je ritme en je volledige lichaamscoördinatie, zodat je na verloop van tijd echt kunt touwtjespringen

Snelheid, kracht & uithoudingsvermogen

Wat is een speed rope?

De waardering van springtouw.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 5 reviews.